Terdapat kira-kira 13,000 jenis kacang di dunia ini dan antaranya yang paling terkenal ialah kacang soya. Kacang soya berasal dari Selatan China dan mengikut catatan sejarah, ia disalurkan ke Negara Jepun di antara Abad ke-2 hingga ke-4.
Sumber utama protein daging ialah haiwan ternakan, ikan, telur dan susu. Struktur proteinnya terdiri daripada bahan kasein di mana kandungannya setinggi 85%. Ini menjadikan protein haiwan tidak mudah diserap oleh orang tua dan kanak-kanak. Secara amnya pengambilan protein haiwan yang berlebihan boleh mengakibatkan kegemukkan dan kolesterol tinggi sebab kandungan lemaknya terlalu tinggi.
MIKI Protein Supreme 95 diperbuat daripada kacang bermutu tinggi yang berasal dari Amerika Utara. Ia merupakan protein tumbuh-tumbuhan yang sifar-kolesterol serta berkalori rendah. Oleh yang demikian ia amat sesuai bagi insan zaman moden yang kerap menyerap lemak tak tepu melalui pemakanan sebab ia berkesan untuk menurunkan kolesterol. MIKI Protein Supreme 95 sememangnya khazanah alam semulajadi kepada insan manusia.
- Ia tidak diperbuat daripada kacang soya yang sudah diubah gen.
- Kaya dengan fiber, lesitin dan ragi kacang soya.
- Mengandungi isoflavonoid yang semulajadi apabila diekstrak daripada kacang soya (setiap 100g yang diproses mengandungi 208mg isoflavonoid.
- Lebih mudah diserap dan dihadam oleh tubuh badan jika dibandingkan dengan kacang soya tanpa diproses atau kinako (serbuk kacang soya).
- Boleh dilarutkan di dalam air minuman atau dijadikan sebagai ramuan masakan.
- Mengandungi 9 jenis asid amino yang perlu bagi keperluan utama tubuh badan (Isoleusin, Leusin, Iisin, triptofan, valin, fenilalanin, treonin, metionin dan histidin).
- Tidak mengandungi sebarang kacang soya yang diubah gen, pewarna dan agen pengawet.
Kacang Soya Juga Digelar “Susu Lembu Hijau” Dan “Daging Tumbuh-Tumbuhan”
Asid amino perlu tidak dapat diproses oleh tubuh badan, ataupun pemprosesannya tidak cukup cepat untuk memenuhi keperluan badan dan terpaksa diserap daripada makanan. Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Kawalan Makanan dan Ubat-ubatan Amerika Syarikat (FDA) pada 26hb Okt 1999 membuktikan bahawa asid amino yang terkandung di dalam kacang soya lebih memadai keperluan tubuh badan manusia sebab jika diambil dengan kadar yang disyorkan ia cukup untuk membekalkan segala asid amino yang diperlukan. Oleh yang demikian, semakin banyak institusi kajian telah menyelidik dan melaporkan pelbagai kuasa kacang soya yang menakjubkan. Ini telah menjadikan kacang soya lebih berharga dan dihargai di seluruh dunia.
9 Jenis Asid Amino Perlu
Leusin - Memperbaiki symptom pening kepala. Kekurangan zat ini boleh mengakibatkan tumbesaran terbantut.
- Menggalakkan Metabolisme Dan Memperbaiki Sel-Sel
- Menurunkan Taraf Kolesterolemia
Di antara 60 orang yang mempunyai masalah serum kolesterol tinggi, 30 orang diberi protein kacang soya selama 12 minggu manakala yang lain pula mengambil ubat placebo dalam tempoh yang sama. Hasil kajian menunjukkan protein kacang soya lebih berkesan untuk menurunkan serum kolesterol jika dibandingkan dengan placebo.
- Menggalakkan Kesihatan Rangka Tulang
- Menggalakkan Fungsi Buah Pinggang
- Isoflavonoid-menyelaraskan hormone tubuh badan
- Lesitin-bahan terbaik untuk menyihatkan otak
Golongan yang memerlukan MIKI Protein Supreme 95
3 sudu besar dan dibancuh dengan air suam atau air sejuk yang suhunya kurang daripada 70 celsius. Ia boleh dicampurkan ke dalam minuman atau tepung gamdum untuk dijadikan roti, kek atau biskut. Sila dapatkan nasihat doktor jika ingin diberikan kepada bayi. Jauhkan daripada cahaya matahari, tempat bersuhu tinggi atau lembap.
Berat / Saiz
425 gm x 2 Tin
Harga Pelanggan
RM 320 (Semenanjung Malaysia) | RM 345 (Sabah dan Sarawak)
S$ 155 (Singapore)
B$ 165 (Brunei)
Harga 1 Tin Pelanggan
RM160 + RM10 Kos Pos (Semenanjung Malaysia)
RM160 + RM15 Kos Pos (Sabah dan Sarawak)
0 ulasan:
Catat Ulasan